Tyll Forest

Tyll Forest

2020. november 7., szombat

HEPI HELOVÍN

 

Tyll Forest
HEPI HELOVÍN


Istvánka rendkívül kreatív gyermek volt, de kreativitását túlságosan is befolyásolta az aktuális trend, sőt, valójában épp emiatt lett beszűkült látókörű. Ez utóbbi dolog főként annak volt köszönhető, hogy leginkább zombifilmeken és zombis tévésorozatokon szocializálódott. Ennek hatása a Halloween-i jelmezválasztásában mutatkozott meg leginkább.
Mint említettük, Istvánka amúgy rendkívüli kreativitással rendelkezett, s beszűkült szemléletmódja keretein belül valóban a maximumot hozta ki magából: néhány tengerentúli YouTube videóból megtanulta a professzionális zombi sminkelés összes csínját-bínját, és a Magyarországon még újkeletűnek számító ünnepféleség alkalmából gusztustalan élőhalottá maszkírozta magát.
Sokat gyakorolta az autentikus tántorgást, valamint a hörgő torokhangokat is. A sok gyakorlás eredménye nem maradt el: Istvánka tökéletes zombiként lépett ki a ködös estébe, hogy az amerikai szokást mímelve édességet tarháljon a szomszédoktól.
Béluska hasonlóan kreatív volt, mint Istvánka, és sok kortársához hasonlóan ő is zombifilmeken szocializálódott, így tökéletesen tudta, hogy mik egy élőhalottal kapcsolatban a túlélés érdekében szükséges teendők. Előrelátása arra késztette, hogy kedvenc sorozata alapján elkészítse az ikonikus "Negan-féle bézbólütőt". Bár igazi bézbólütője nem volt, ő ezt egy kiszuperált zongoralábbal helyettesítette, amire a legjobb minőségű szögesdrótot applikálta fel. Ijedt nagymamáját azzal nyugtatta le a leleményes gyermek, hogy ez csak egy modern Krisztus-szobor, amelyet vallásos áhítatból készített, s a szögesdrót a töviskoronát szimbolizálja. Mélyen vallásos nagymamája erre elmosolyodott és keresztet vetve visszatért kötögetéséhez. Béluska pedig a gondosan elkészített eszközt elrakta arra az időre, amikor esetleg kitör a rettegett zombi-apokalipszis.
Bár az apokalipszis nem következett be, de eljött a Halloween, amikor megjelent az ajtóban Istvánka, aki úgy nézett ki a profi sminkelésnek köszönhetően, mint akinek a fél arcát lereszelték egy káposztareszelőn, s kékes árnyalatú bőrét megannyi lilás ér hálózta be. A nagymama elborzadva nézte a gyermeket, de felocsúdni sem volt ideje, mert félrelökte őt Béluska, és a szögesdróttal körbetekert zongoralábbal módszeres alapossággal péppé verte Istvánka koponyáját, éppolyan szakszerűséggel, ahogy azt a filmeken látta. Hiszen felkészült gyermek volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése